U bent hier: Home » Financiële planning

Financiële Planning

Wij beginnen met een kennismaking en het met u bepalen welke levensstijl u wenst. Op basis van uw wensen en doelstellingen maken wij een uitgebreide analyse van uw huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven, uw bezittingen en schulden en eventueel toekomstig vermogen. Door middel van scenario’s wordt in kaart gebracht wat er met het inkomen gebeurt bij verschillende risico’s zoals overlijden en arbeidsongeschiktheid. Deze analyse geeft een uitstekend overzicht van uw huidige financiële situatie.

 

De Financiële Planning helpt u onder meer bij het beantwoorden van de volgende vragen:

R

Wat moet ik doen om mijn gezin financiële zekerheid te bieden, wat er ook gebeurt?

R

Wat moet ik doen om mijn toekomstig gewenste levensstijl te behalen?

R

Wat heb ik nodig om mijn huidige levensstijl te behouden?

Tijdens de Financiële Planning is berekend welk kapitaal benodigd is om uw wensen en doelstellingen te behalen. In het Vermogensadvies adviseren wij u over het opbouwen van vermogen. Het Vermogensadvies is geïntegreerd in de Financiële Planning.

 

Wat hebt u aan Financiële Planning?

De grote waarde van een helder totaalbeeld

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. Kinderen die gaan studeren, de aankoop van een woning, pensionering: mooie gebeurtenissen, maar u moet er wél goed op zijn voorbereid. Financiële planning brengt uitkomst. Door middel van een persoonlijk financieel plan creëert u overzicht over wat nodig is om uw wensen en ambities te realiseren.

Toekomst visie

Financiële planning helpt u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. U brengt uw inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband en plaatst ze op een tijdlijn. Ook weegt u uw persoonlijke omstandigheden mee: bent u getrouwd, kunt u op termijn misschien een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid? Zo ontstaat een persoonlijk financieel plan.

Scenario’s

Iedere schets van uw financiële levensloop is vanzelfsprekend een momentopname. Een goed financieel plan houdt echter ook rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslag. Dit gebeurt door meerdere scenario’s door te rekenen. Zo weet u precies waar mogelijke risico’s zitten, wat u al goed hebt geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen. Kortom: u schept een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden.

Persoonlijk financieel plan

Een goed persoonlijk financieel plan biedt inzicht in de ontwikkeling van uw inkomen, uitgaven en vermogen en helpt uw risico’s te beheersen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • loopbaan- en salarisontwikkeling;
  • pensioenopbouw;
  • woonlasten en de waarde van de woning;
  • de kosten van studerende kinderen;
  • risico’s zoals arbeidsongeschiktheid en het verlies van je partner.
De grote waarde van een helder totaalbeeld

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. Kinderen die gaan studeren, de aankoop van een woning, pensionering: mooie gebeurtenissen, maar u moet er wél goed op zijn voorbereid. Financiële planning brengt uitkomst. Door middel van een persoonlijk financieel plan creëert u overzicht over wat nodig is om uw wensen en ambities te realiseren.

Aanleidingen voor Financiële Planning

Er kunnen vele aanleidingen zijn om te besluiten een financiële plan te laten maken. De meest voorkomende zijn:

R

Aankopen van een woning

R

Opbouwen van een oudedags- (pensioen) voorziening

R

Ontvangen van een schenking of erfenis

R

Ontvangen van een ontslagvergoeding (Gouden Handdruk)

R

Starten van een onderneming

Onderhoud

Door middel van een onderhoudsabonnement kunnen wij u blijven adviseren en proactief inspelen op wetswijzigingen en uw veranderende situatie, zodat u niet voor onverwachte uitkomsten komt te staan. Wij beheren uw financiële strategie, zodat u een financieel gezond en rustig leven heeft zonder de onzekerheid of uw financiële zaken goed geregeld zijn. De ontwikkeling van uw vermogen monitoren wij aan de hand van de doelstellingen in het Financieel Plan. Hierbij nemen wij ook uw wensen en doelstellingen in acht. Deze kunnen immers veranderen, wat financiële planning tot een voortdurend proces maakt.

Uitvaartverzekering: doen of niet?

De kosten van een uitvaart of crematie kunnen hoog oplopen. Om de kosten te dekken kun je een uitvaartverzekering afsluiten. 1 op de 3 Nederlanders doet dat, zo blijkt uit onderzoek van het Nibud, maar vaak dekt de verzekering de kosten niet helemaal. Is een uitvaartverzekering verstandig om af te sluiten, of niet?

Checklist: scheiden en financiën

Een scheiding heeft grote financiële gevolgen. Houd rekening met deze (financiële) checklist zodat jij geen belangrijke zaken vergeet te regelen op financieel gebied.

Wat betekenen de plannen van Rutte III voor u?

Deze week staan ze naar verwachting op het bordes naast Koning Willem-Alexander. De ministers van het kabinet Rutte III. Met een kleine meerderheid in de Tweede Kamer gaan de partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie samen regeren. In de komende week...

Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt raakt?

Er zit een verschil in de financiële gevolgen van arbeidsongeschikt raken wanneer je als werknemer in loondienst bent of wanneer je ondernemer bent van je eigen bedrijf. Wat betekent arbeidsongschiktheid voor jou?

Samenwonen, trouwen of toch een geregistreerd partnerschap?

Tegenwoordig gaan veel stellen eerst samenwonen voordat zij gaan trouwen. Sommige stellen gaan überhaupt niet trouwen en anderen kiezen, vaak uit praktische overwegingen, voor een geregistreerd partnerschap. Maar wat is nou precies het verschil? En wat hebben samenwonen, trouwen en een geregistreerd partnerschap voor financiële gevolgen? Je leest het hier.

75% kampt met pensioengat

Als je met pensioen gaat en je niet genoeg geld hebt om aangenaam te kunnen leven dan heb je een pensioengat. Een veelgebruikte vuistregel is dat je ongeveer 70% van je laatstverdiende inkomen nodig hebt op je oude dag. Reden genoeg om vroeg aan je pensioen te gaan denken!

Zeven redenen voor een bezoek aan een financieel adviseur

Het maakt niet uit of u nu een algemeen of een praktisch advies nodig heeft. Het geld dat u investeert in een onafhankelijk financieel advies, verdient u meestal vele malen terug over de langere termijn.

Maak een afspraak

Bent u toe aan onafhankelijk advies voor uw verzekeringen? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek. Wij helpen u graag om duidelijkheid te scheppen in uw financiële- en verzekeringszaken.