Pensioenfonds zzp belangrijke voor en nadelen

Regelen pensioenfonds zzp

 

Ben je ZZP’er? Dan heb je nog een extra mogelijkheid om pensioen op te bouwen. Vanaf 1 januari 2015 bestaat er een pensioenfonds speciaal voor ZZP’ers. Vier ZZP organisaties hebben hun krachten gebundeld en werken samen aan een nieuwe pensioenregeling. Een regeling waarbij je zelf kan beslissen of je pensioen opbouwt en hoeveel. Meer informatie over dit nieuwe fonds vind je op deze website.

Let op: het pensioenfonds is een manier om je pensioen op te bouwen maar zal niet voor iedere ZZP’er de beste keuze zijn. De vraag of deelname aan dit pensioenfonds ook in jouw situatie het meest voordelig is hangt van jouw situatie en wensen af. Bijvoorbeeld aan het bedrag dat je per maand kwijt kan/wilt zijn en het risico dat je in de toekomst wel of niet wilt lopen.

Waarom wel?Waarom niet?
Hoge mate van garantie voor extra inkomsten na je pensioneringIedere maand moet je een bedrag inleggen, ook als het wat minder gaat met je onderneming
Door schaalvoordeel wellicht lagere kosten dus hogere pensioenopbouw dan in een individuele regelingJe hebt niet zelf in de hand hoe er met het geld wordt belegd
Om de betaalde premies af te kunnen trekken van de belasting moet er wel winst gemaakt worden in de

Maak een afspraak

Bent u toe aan onafhankelijk advies voor uw verzekeringen? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek. Wij helpen u graag om duidelijkheid te scheppen in uw financiële- en verzekeringszaken.